Olaszrizling 2016

OR16 egy fűszeres száraz olaszrizling, amelyet a Szent György-hegy ásványainak íze gazdagít. A bort barrique hordókban érleljük, így bókolunk a lágy tanninoknak. Palackozás után a bor
2 hónapig pihen. Az OR16 kiegyensúlyozott fehérbor, kellemes illatokkal, ízszerkezettel és lecsengéssel, és sós eredetű, vulkanikus borok jellemzője. Ez a bor fajtájának és a helynek legkiválóbb védjegyeit hordozza.

Pinot Gris 2016

A PG16 egy testes fehérbor, melyben érzékelhető a Szent György-hegy boraira jellemző vulkanikus ásványok íze. Mint minden borunkhoz, a gyümölcsöket nagy gonddal szedtük és válogattuk a hegy délkeleti dűlőin fekvő szőlőnkben. A bort 3 hónapig érleltük barrique hordókban, és palackozás után 2 hónapig pihentettük.
A PG16 gazdag szerkezetű, hosszú lecsengésű bor.

Pinot Noir 2015

A PN15 kézzel válogatott és organikusan termesztett szőlőből készült a Szent György-hegy déli lankáin. Kis méretű, 225 literes tölgyfa hordókban érleltük 16 hónapon keresztül, majd szűrés nélkül lepalackoztuk, és legalább 3 hónapig pihentettük.
A PN15 testes és enyhén fűszeres bor, amely jól tükrözi fajtája karakterét: minden korty után pávatollként terül szét a szájban. Kiegyensúlyozott savassága és közepes tannin tartalma hosszú lecsengést kínál. Színe más Pinot Noirokhoz képest kifejezetten mély. A PN15-nek jó esélye van arra, hogy csúcsborunkká váljon, amelyre büszkék lehetünk. Alkoholtartalma 14,5%;
500 darabot palackoztunk.

Bazalt 2015

A BZ15 cabernet sauvignon, cabernet frank és merlot szőlőkből készül, zweigelt hozzáadásával. A különböző szőlőfajtákból készült must elkülönítve erjed nyílt kádakban, majd összekeverés után 18 hónapon keresztül érlelődik 225 literes barrique hordókban. A bort nem szűrjük le, és legalább 3 hónapig pihentetjük palackozás után. A BZ15-nek nagyszerű illata van, olyan, mint egy nagy kosár vörös és fekete gyümölcsé. A hibátlan savtartalom és a lágy tanninok hosszú lecsengést kínálnak. A bor összetett szerkezetű, amely idővel egyre jobban összeérik. Reméljük, hogy a BZ15 ugyancsak csúcsborunk lesz. Alkoholtartalma 12,75%;
373 darabot palackoztunk.

Vintage

Olaszrizling 2015;  Zweigelt Cuvee 2014; Pinot Noir 2014

OR16 egy fűszeres száraz olaszrizling, amelyet a Szent György-hegy ásványainak íze gazdagít. A bort barrique hordókban érleljük, így bókolunk a lágy tanninoknak. Palackozás után a bor 2 hónapig pihen. Az OR16 kiegyensúlyozott fehérbor, kellemes illatokkal, ízszerkezettel és lecsengéssel, és sós eredetű, vulkanikus borok jellemzője. Ez a bor fajtájának és a helynek legkiválóbb védjegyeit hordozza.
A PG16 egy testes fehérbor, melyben érzékelhető a Szent György-hegy boraira jellemző vulkanikus ásványok íze. Mint minden borunkhoz, a gyümölcsöket nagy gonddal szedtük és válogattuk a hegy délkeleti dűlőin fekvő szőlőnkben. A bort 3 hónapig érleltük barrique hordókban, és palackozás után 2 hónapig pihentettük. A PG16 gazdag szerkezetű, hosszú lecsengésű bor.

A PN15 kézzel válogatott és organikusan termesztett szőlőből készült a Szent György-hegy déli lankáin. Kis méretű, 225 literes tölgyfa hordókban érleltük 16 hónapon keresztül, majd szűrés nélkül lepalackoztuk, és legalább 3 hónapig pihentettük. A PN15 testes és enyhén fűszeres bor, amely jól tükrözi fajtája karakterét: minden korty után pávatollként terül szét a szájban. Kiegyensúlyozott savassága és közepes tannin tartalma hosszú lecsengést kínál. Színe más Pinot Noirokhoz képest kifejezetten mély. A PN15-nek jó esélye van arra, hogy csúcsborunkká váljon, amelyre büszkék lehetünk. Alkoholtartalma 14,5%; 500 darabot palackoztunk.

A BZ15 cabernet sauvignon, cabernet frank és merlot szőlőkből készül, zweigelt hozzáadásával. A különböző szőlőfajtákból készült must elkülönítve erjed nyílt kádakban, majd összekeverés után 18 hónapon keresztül érlelődik 225 literes barrique hordókban. A bort nem szűrjük le, és legalább 3 hónapig pihentetjük palackozás után. A BZ15-nek nagyszerű illata van, olyan, mint egy nagy kosár vörös és fekete gyümölcsé. A hibátlan savtartalom és a lágy tanninok hosszú lecsengést kínálnak. A bor összetett szerkezetű, amely idővel egyre jobban összeérik. Reméljük, hogy a BZ15 ugyancsak csúcsborunk lesz. Alkoholtartalma 12,75%; 373 darabot palackoztunk.
Vintage: Olaszrizling 2015;  Zweigelt Cuvee 2014; Pinot Noir 2014

Örömmel várjuk Önöket borkóstolóra.